IKLAN BERBAYAR





23 July 2014

SUSUN ATUR : table top dah berpintu

Alhamdulillah..tak sangka cepat pulak pakcik su siapkan pinu kabinet ni
Biasa biasa je
Macam kat rumah kampung je
Takde buget nak buat 3g ke 4g 5g ke..hee
Insyaallah murah rezeki satu hari nanti kan
Siapa yang tahu..

Pakcik ambil rm700 je
Kalau tak 1k lebih..
Panjang table top su 16 kaki..

Boleh la kan..
Su pun tak kisah
Asal bertutup je
Alhamdulillah..

11 July 2014

DEKO : PEMASANGAN WALLPAPER

ﺑِﺴْــــــــــــــــــﻢِ - ﺍﷲِﺍﻝﺭَّﺣْﻤَﻦِ -ﺍﺍﺭَّﺣِﻴﻢ
ﺍَﻟﺴَّﻠَﺎﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻜُﻢْ ﻭَﺭَﺣْﻤَﺔُ ﺍﻟﻠﻪِ ﻭَﺑَﺮَﻛَﺎ ﺗُﻪ

Alhamdulillah..dah siap pasang wallpaper ni
Su beli wallpaper ni di GM klang harga Rm90  / 10 meter

Wallpaper ni senang
Sebab dah siap gam kat belakang dia
So tak perlu susah nak sapu gam
Su memang cari corak yang senang nak cari sambungan dia
Kalau yang kena cari sambungan dia mungkin penggunaan wallpaper tu akan lebih
Contoh wallpaper corak batu bata..haa..yang tu memang kena cari sambungan yang beul2..kalau tak nanti nampak pelik
Syarat nak tampal wallpaper ni
Pastikan permukaan licin dan tidak menggerutu
Permukaan asal boleh cat kapur je
Kalau permukaan asal cat minyak kemungkinan besar wallpaper akan tercabut
Kalau permukaan asal cat minyak korang kena gigih gosok dengan kertas pasir dulu tau..bagi kasar..nanti baru gam dia mencengkam
Kedai wallpaper tu cakap warranty 5 tahun gam tu kukuh dan kuat
Kita tengok ok..kalau ada masalah kang su bagitau..
Masa pembelian wallpaper kedai akan bagi pisau,alat untuk bagi rata tu..lupa pulak nak snap..heeee
Wallpaper ada lebih..su tampal sikit kat kabinet tv dan peti ais..heee
Tinggi dinding su ni 9 kaki..lebar 4 kaki
Misi hampir siap

Agak mudah dan perlu ketelitian jugak..
sebab nak nampak kemas kan
kalau su memang tak boleh buat..hee
sebab su kurang penyabar..heee..buat kerja pun tak kemas
border frame tu pun su cat tak kemas tau..comot..
nanti ada masa baru nak touch up ..

Dah siap ke penghujung..
dalam 45 minit camtu baru siap


Yeay..dah boleh pasang tv 

yang bestnye pasang wallpaper ni

Masa lebih singkat daripada mengecat
rumah tak bersepah sangat macam mengecat
dinding nampak berstruktur corak
tangan tak kotor
baju tak kotor 
lantai tak kotor

TIPS

lagi satu elak beli wallpaper yang bercorat sarat ye..nanti pening..hee
rumah pun nampak crowded..

09 July 2014

SUSUNATUR : KEMAS KABEL TV YANG DIGANTUNG DI DINDING

Su memang minta suami lekat tv kat dinding
Tu yang tutup tingkap habis
Sebab memang plan awal nak letak tv kat situ
Dulu tv ni letak kat kabinet tv ni
Trend kabinet tv sekarang semua rendah rendah
Anak pun suka tengok tv dekat dekat
Kat skrin tv penuh kesan tapak tangan diorang
Siapa yang ada anak kecil memang akan alami kesan tangan kat skrin tv ni kan
Jadi langkah terbaik
Kita letakkan tv di dinding
Kemas pun kemas kan?
Tapi cuma masalah yang su tengok rata rata rumah yang gantung tv di dinding ni
Wayar kabel tv nampak tak cantik kan
Warna pulak hitam..
So langkah yang perlu su lakukan
Su minta hasben beli macam sarung untuk kabel ni
Ape ntah nama nye su pun tak tahu
Selalu warna putih kan
Suami drill bahagian dalam kat dinding
Lepas tu letak kabel dalam tu
Dan lepas tu boleh tutup
Macam tutup tupperware tu je
Sebab warna putih
Tak nampak seragam jugak
Sakit mata pulak tengok..kih kih
Su ambil lebihan wallpaper lepas tu tampal je
Haaa..boleh la kan
Nampak lebih kemas

Bila dah siap


Sebelum
punya la sakit mata tengok wayar tu
su tepek wallpaper gitu..
hahaa..
punya la tak sabar nak tunggu hasben nak pasangkan kotak kabel tu..huhu

Moga beri manfaat!
Sape tahu nama kotak kabel tu bgtau la sue..hee
su tak tau namanye..

05 July 2014

POKOK HIASAN

SUMBER INTENET : DAPUR COMEL

SYUKUR KEPADAMU YA ALLAH

HEADER PERCUMA #2










header pecuma lagi!!
ambil je okay..sue bagi

korang just save image lepas tu boleh edit kat photoscape ok

tanda terima kasih korang just klik iklan-iklan nuffnang sue ok?
heee..sayang kamu semua!

Cabaran susunatursioca :: Ruang Tamu/Ruang Makan

Alhamdulillah
dalam rumah semua dah siap

ini je ruang tamu dan merangkap ruang keluarga kami
rumah kami kecil sahaja
 syukur Alhamdulillah

Ruang makan kami pun disini juga

su nak sertai 

 Cabaran Bulan Jul & Ogos :: Ruang Tamu/Ruang Makan








03 July 2014

HEADER PERCUMA #1






CONTOH



Sesiapa yang berminat boleh la ambil header ni ye
saiz header ni 1000pxl x 200pxl

korang just save image header pilihan dan boleh edit ni photoscape

kalau sudi klik iklan nuffnang sue ni okay..TANDA TERIMA KASIH..heee


SUSUN ATUR : PRODUK HALAU TIKUS LIPAS SEMUT

ﺑِﺴْــــــــــــــــــﻢِ - ﺍﷲِﺍﻝﺭَّﺣْﻤَﻦِ -ﺍﺍﺭَّﺣِﻴﻢ
ﺍَﻟﺴَّﻠَﺎﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻜُﻢْ ﻭَﺭَﺣْﻤَﺔُ ﺍﻟﻠﻪِ ﻭَﺑَﺮَﻛَﺎ ﺗُﻪ
Hari ni nak share produk yang su guna untuk menghalau semut, lipas, cicak di bahagian dapur sue

haiwan haiwan kecil ni memang agak merimaskan kita kan..
Macam cara kita nak halau semut, lipas dan sebagainye

langkah pertama su ada beli riddex ni website online gdeal.com

HARGA
rm24 sekali postage

TEMPAT 

dari pengamatan sue..nampak berkurangan dan jarang nampak lipas dan cicak
semut masih ada..

riddex ni guna elektrik
dia pakai sistem ape ye panggilnye..macam gelombang untuk halau lipas, tikus, cicak..haiwan haiwan ni tak suka..

Su pasang waktu malam je.


Yang ni memang su dah pakai lama
serai wangi

 HARGA
yang dalam botol rm13.90
yang dalam botol penyembur rm9.90

 TEMPAT
di tesco

setakat ni semut memang tak suka bau serai wangi ni
tapi kena kerap sembur jugak lah..
dalam 3 kali sehari
Baru semut semut ni tak  datang
su sembur atas table top, tepi tingkap dan buat lap lantai

Ada orang suka bau serai wangi ni..ada orang tak suka..
terpulang kepada individu


Tu je lah setakat ni produk yang su guna
sekarang ni femes produk sutera kan
belum berkesempatan nak cuba lagi

Kawan kawan guna produk ape?









Copyright© suesukasusun.blogspot.com . design by : UMIESUE