IKLAN BERBAYAR ( RM30/SEBULAN ) 4 IKLAN SAHAJA


2 kekosongan

18 November 2014

DEKO : JUALAN MURAH DI TYPO

Kawan2 ..kalau korang suka dan peminat typo
Boleh pi typo kat setia city mall
Murah weyyyyy..

Su memang dah lama mengidam nak beli huruf2 kayu ni
Besar

Selalu su cuci mata je
Sebab sebiji normal price rm15
Semalam su pergi rm6 !! Satu

Fuhh dah lama mengidammmm
Nak beli
Masih banyak dah berlambak2

Kotak kuning kayu tu pun menarik perhatian
Normal price rm75 semalam su pi jadi rm17 sahaja!!

Banyakkkk lagi yang murah2
Kalau tak memang mahal
Rasa mcm nak semua
Tapi fikir dua kali ler..haaa..
Kang tak dapat makan kepci pulak..
Yang tu pun mengidam jugak

Babai..sharing is sexy kan..huhu

Jap2..sebelum terlupa
Huruf2 atas kanvas pun ada
RM2 SAHAJA!!! CEPATTTTTT
PROMOSI TU tak pasti sampai bila

10 November 2014

BEKAS SIMPANAN AIR


su sekarang dah guna bekas air ni
mak tolong belikan kat area jalan pudu
rm135 termasuk 2 botol kosong biru tu

dulu guna bekas air biasa
kadang semut duk hurung kat tepi2 bekas
padahal dah sapu minyak sekeliling bekas

kat rumah su takde filter air canggih2
su tadah air ni kat mesin dr.sukida
Alhamdulillah mesin tu diorang service seiap minggu
selalu terserempak dengan diorang
mesin air yang lain su tak percaya sangat

dulu 2 minggu sekali pi tadah air kat rumah mak
mak pun pakai yang dr,sukida jugak


ni tempat su beli  bekas air ni
ada siap dengan air panas

08 November 2014

GELONGSOR MURAH DI TOYS STREET AMPANG



promosi sampai bulan ni je apek ni cakap
ni kat sebelah tesco ampang
belakang kedai makan asam pedas linda onn tu


07 November 2014

SUSUNAN RUANG MEMBACA ANAK


Alhamdulillah
ni susunan ruangan membaca aqilah
su guna rak murah dan promosi je
setiap satu semua bawah rm30
buku buku aqilah kebanyakkan dari BBW kat the mines kebanyakkan buku berkulit tebal 
dan isi pun kulit tebal harga bawah rm10

tercetusnya suka beli buku anak ni
masa birthday anak masa setahun ramai yang bagi hadiah buku dan permainan pembelajaran
tu yang buat su lagi bersemangat
aqilah pun suka buku
su pulak memang suka tengok buku banyak2 kalau kat rumah

aqilah sebelum umur masuk setahun dah boleh hafal dan kenal dengan baik ABC 123
syukur tak terhingga dia cepat belajar

semoga memberi idea dan manfaat kepada semua ok


05 November 2014

5 TIPS RINGKAS MENGEMAS BERSAMA SI MANJA

perkongsian dari : 

Si Manja dan permainan ibarat wanita dan beg tangan. Ia memang tidak boleh dipisahkan. Bermain adalah elemen yang sangat penting untuk perkembangan anak-anak. Semakin banyak mereka bermain semakin banyak mereka belajar.
Keadaan rumah yang bersepah boleh menimbulkan tekanan bagi ibubapa yang mempunyai anak-anak kecil. Lebih-lebih lagi bagi ibubapa yang bekerjaya. Sudah pasti sangat meletihkan apabila sepanjang hari tidak putus-putus mengemas barang permainan anak-anak dari pagi sampai ke malam hari. Orang lain yang bermain, orang lain pula yang mengemas!
Oleh itu, mari cuba teknik-teknik praktikal yang boleh dipraktiskan bagi menggalakkan Si Manja mengemas sendiri barang permainan mereka sesuai dengan usia mereka :

1Berikan Kawasan JagaanKanak-kanak sangat suka memerhati kelakuan orang dewasa dan sesekali meniru aksi orang yang rapat dengan mereka seperti ibubapa dan adik-beradik. Si Manja akan teruja untuk melakukan kerja-kerja orang dewasa kerana pada peringkat umur ini mereka gemar berlagak dewasa. Berikan mereka “kawasan jagaan” supaya mereka rasa dipercayai dan dihormati.1) 
“Adik, tempat mainan ini kawasan adik. Mama jaga dapur ye. Jangan bagi sepah kawasan adik tau”.
Mereka pasti komited dan bersemangat untuk menjaga kawasan mereka supaya lebih bersih daripada kawasan orang lain.

2Berikan Penerangan dan Panduan yang Betul
Sebelum memberikan arahan mahupun hukuman, pastikan Si Manja terlebih dahulu diajar bagaimana cara mengemas yang betul. Jika mahu mereka memasukkan sampah ke dalam tong sampah, pastikan mereka tahu di mana kedudukan tong sampah dan bagaimana kaedah memasukkan sampah ke dalam tong sampah dengan betul. Ulang beberapa kali, nescaya mereka boleh mahir dengan sendirinya. Jangan terkejut jika Si Manja yang baru berumur 2 tahun pun boleh melakukannya. “Practise make perfect!”

3Buat Bersama-Sama
Jika ibubapa terlalu kerap menyuruh anak-anak untuk mengemas, lama kelamaan mereka akan merajuk atau buat endah tidak endah. “Asyik-asyik abang je kemas”. Mengemas sangat meletihkan tetapi ia boleh menjadi aktiviti untuk mengeratkan ikatan kekeluargaan. Mood boleh berubah apabila Si Mama mengajak Si Manja untuk mengemas bersama-sama. “Jom kita kemas sama-sama. Siapa siap dulu dia dapat 5 bintang”.

4Mengemas Sambil Bermain

Siapa kata ketika mengemas tidak boleh bermain. Sambil mengemas boleh menyanyi lagu Barney , “Clean up, clean up, everybody, everywhere. Clean up, clean up, everybody do your share”. Sambil mengutip mainan boleh juga mengajar mengira 1, 2, 3. Sambil mengutip mainan boleh juga menguji warna dan bentuk pada Si Manja. Mengemas bukan lagi memenatkan tapi boleh menghiburkan.

5Ganjaran dan Motivasi
Jangan kedekut atau bertangguh untuk mengucaplah terima kasih atas kerjasama mereka. Pujilah Si Manja anda apabila mereka berjaya melakukan tugas-tugas mereka dengan baik. Sekali-sekala suntiklah motivasi kepada anak-anak dengan memberikan ganjaran yang bukan berbentuk wang seperti buku, permainan lego, makanan kesukaan atau mungkin tayangan cerita Upin Ipin kegemaran Si Manja.
Mengajak Si Manja untuk turut serta dalam kerja-kerja mengemas rumah membawa banyak manafaat. Selain daripada memberi pendedahan awal tentang tugas-tugas berkaitan kebersihan di kediaman, ia menjadikan mereka berdisiplin dan memupuk rasa bertanggungjawab. Asuhan seawal usia empat hingga enam tahun boleh dimulakan di rumah.
Melentur buluh biarlah dari rebungnya !

GOOD NITE

Selamat malam

30 October 2014

GEMBIRA SEBAGAI WAHM



sue gembira menjadi seorang WAHM
sambil tu su boleh tengok anak membesar depan mata
Alhamdulillah Allah sentiasa memberi rezeki dalam pelbagai bentuk
doa doa doa dan doa
siapa kata tak mencabar menjadi WAHM?
bagi su mencabar
sebab anak sedang membesar perlukan perhatian dari umie nye
mula-mula memang agak kelam kabut
rasa tak terkejar masa
Alhamdulillah sekarang lebih cool
tapi kadang-kadang kelam kabut jugak..hihi
sebab ape?
sebab su nak customer su dapatkan tempahan su dengan cepat dan terbaik
sebab su nak customer sentiasa berpuas hati
sebab su nak customer suka dengan hasil design sue
nak tahu??
su tak pernah ada background design
su bukan student design
sebab MINAT su cuba belajar pelahan2 sorang-sorang
lepas tu tanya kepada kawan2 alam maya
su nak belajar dan terus belajar
terima kasih kepada yang sentisa menyokong
suami anak abah mak adik2 kawan2
ragam customer su tak cerita kepada public
sebab itu rahsia
su pegang amanah customer
su jadikan pedoman dan kekuatan untuk terus jadi yang terbaik
su jugak perna dah siapkan design lepas tu diam
takpelah.Allah ada.anggap bukan rezeki sue
Allah..Allah..sentiasa bersama insan hina ini
terima kasih kepada semua customer sue
amalan "minta halalkan" akan su terus jadikan tradisi
salam sayang daripada :
umiesue

29 October 2014

BEKAS TELUR

Ni kat rumah mak
Mak letak telur dalam ni
Mak tak letak dalam peti ais
Sebab mak guna telur selalu dan kerap
Sebab kan buat kuih

Bekas ni bekas hantaran su dulu
Bagus betul idea mak ni
Comel..hihi

28 October 2014

TEMPAHAN EDIT BLOG







BERMINAT BOLEH PM FACEBOOK SUE

HARGA PAKEJ 

SERVIS UMIESUEstudio

Edit blog PAKEJ RM50
Berminat boleh PM FACEBOOK Sue Haida
Email : sue_546@yahoo.com
         
         
         
         
         

         
         
         
         
                                
         
         
         
         
         
         
         
                                                        


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...









>
Designed by UMIESUEstudio 2014