17 April 2014

SUSUN JADUAL SUPERMOM


Ruang tamu rumah kecil sue...
pagi pagi kemas rumah
bila cik comel sue bangun
terus jadi taska..hehehE

Ni je lah meja makan kami ,hadiah perkahwinan dari mak abah.
tempat kami makan bersama sama
tapi bila ada tetamu yang ramai kita berkelah saje di lantai..
Bersantaian gitu..hehhe


Jadual sue bila kat rumah

bangun tido
solat berjemaah
kemas rumah
cuci sidai baju
masak
mandikan anak
bagi makan anak ( sarapan )
main dengan anak
lunch bersama sama suami dan anak
Homeschooling
angkat kain
lipat kain
tidurkan anak
kemas rumah balik
riadah dengan anak di taman/laman
mandikan anak
dinner bersama
Meeting/solat/tazkirah keluarga
Tidur
umie kemas dapur,kemas mainan anak dulu!hehhe

Alhamdulillah..moga Allah memberkati kita semua..
moga murah rezeki kita semua

doakan kami sekeluarga bahagia ye.

15 April 2014

WALL DECO : HIASAN DINDING

9Assalamualaikum semua
Baru baru ni su ada buat khat kufi untuk kawan
Buat masa ni tak serius lagi nak jual
Sebab su mmg kureng arif berniaga ni
Rm10-rm5 pun pakai mesin kira kira lagi..kih kih..gurau je

Kena banyak buat latihan lagi
Memang tak ambil untung banyak pun
Modal pun agak banyak jugak nak guna

Takpelah..
Cuma mengharapkan doa2 dari korang
Moga murah rezeki kami sekeluarga Aminn

Su sangat minat buat kerja kerja design
Su memang suka kerja yang mengadap komputer atau laptop ni
Su nak belajar lagi

Su memang tak pernah belajar design dengan sape sape
Just belajar kat internet
Photoshop pun belajar sendiri
Try and error

Su nak sangat belajar buat kartun
Nak belajar buat design full blog

Buat masa sekarang su memang takde laptop
Bila dapat balik rumah keluarga
Laptop yang su kejarkan..heheh
Sebab nak siapkan tempahan design..
Yang selalunye customer order sebelum su balik rumah mak
Terima kasih tak terhingga sebab ada yang sudi tunggu untuk su siapkan design header,blog,watermark

Alhamdulillah..rezeki yang Allah bagi setiap kali ambil tempahan agak lumayan
Syukur sangat
Paling tak sangka pernah dalam masa 2 hari su boleh dapatkan rm500..
Syukur tak terhingga sangat

Su nak mintak maaf kalau ada sesiapa kalau ada terkurang yang mana mase su buatkan design

Otak masih mencari lagi bisnes ape yg sesuai untuk kami sekeluarga ni
Su minat buat design and printing..
Moga Allah kabulkan..

Hehe..tajuk lain..cerita nya lain..ampun..hehhe

TEMPAHAN DESIGN

ALHAMDULILLAH..
Masih mengambil kerja  kerja men 'design' ni
Customer nak yang simple simple je
Tempahan header selalu banyak
Kadang tu sampai jem otak.heehee

sesiapa yang berminat boleh pm facebook sue ye

Sue haida / sue_546@yahoo.com

14 April 2014

DEKORASI UNTUK PENGANTIN & BAYI

Kepada sesiapa yang ingin melangsungkan majlis perkahwinan dan majlis berendoi untuk anak tersayang bolehlah mengambil perhidmatan daripada mereka.

dijamin memuaskan
anda bolehlah hubungi mereka
blog  : andamanarfahramli.blogspot.com
facebook : Arfah Event Planner

LOKASI : kuantan ,Pahang
no.telefon : 017 9420826

mereka juga menyediakan pelbagai jenis cake,menerima tempahan untuk set up majlis hari jadi,cukur jambul & dekorasi pelbagai jenis event.







13 April 2014

HOMESTAY DI SEGAMAT,JOHOR

ALAMAT HOMESTAY

NO.1, JALAN IMPIAN EMAS 5,
TAMAN IMPIAN EMAS,
KAMPUNG TENGAH,
85000 SEGAMAT
JOHOR

HARGA 

SATU MALAM RM 180

JIKA BERMINAT SILA HUBUNGI

ENCIK YUZUL : 019 3092267

BLOG :




10 April 2014

PERTANDINGAN SUSUN ATUR PAKAIAN dari group FB KAMI SUKA SUSUN ATUR

Assalamualaikum semua
Anda semua dijemput menyertai PERTANDINGAN SUSUN ATUR PAKAIAN
dari group FB KAMI SUKA SUSUN ATUR

Pertandingan bermula 10-24 APRIL 2014
bersempena 1000 orang ahli

Peserta yang berminat sila upload gambar susun atur pakaian
anda di bahagian komen SAHAJA ..

pemenang di pilih berdasarkan gambar like terbanyak.

-Anda boleh post satu gambar sahaja
-boleh edit gambar menjadi 4,3,2,1 border
-upload gambar di bahagian komen sahaja
-boleh gambar baju anak,baju dewasa,dalam laci,dalam almari.
-sebarang komen pihak kami padam untuk bagi laluan gambar
penyertaan

HADIAH TAJAAN :
PINK GARAGE : http://pinkgaragestore.blogspot.com
FARMASI COSWAY JP : FB https://m.facebook.com/profile.php?
fc=0&showPageSuggestions&id=274678692657708&_rdr

SELAMAT BERSUSUN ATUR SEMUA !!!

ADMIN 1 : — with Aty Fared (AKU BUKAN BIDADARI)


09 April 2014

DIY TULISAN KUFI

punyalah nak berjimat dan nak sentuhan air tangan sendiri
Su buat sendiri je tulisan kufi ni
Buat kalimah Allah dan Muhammad
Masih percubaan lagi
Nanti dah mahir nak buat surah pulak
Nak buat tulisan khat pulak
Kanvas ni su beli rm29.90
Cat su guna cat biase je..dulu su pernah cat pagarkan
Su guna cat tu je..hehe..sebab masih banyak
Line guna liquid paper je
Moga Allah merahmati kita semua

05 April 2014

MELABEL 'STORAGEBOX'

susah pulak tak melabel kotak ni
Nak buat label kat rumah xde printer la pulak
Last last terjumpe wall stiker lama...kat dlam kotak

Potong sikit
Tulis ngan marker je
Tulisan ala ala manja je..tak cantik tak buruk sangat..hahhaa

Takpelah asal terlabel storage box ni.
nak carik barang pun senang

Kan kannnn kann...
Boleh la...heheh

Rm2.00 kat kedai rm2 ..hehe..tapi kalau  mr diy rm3.50..kalau kat daiso rm5

Bolehla kan..tulisan tak cantikkk..hehe
Kejap english kejap malay..
adoiii...

Ni storage box yang paling besar..


02 April 2014

LATEST

Dah susun kotak yang su beli..
muat muat untuk 6 kotak..
Sukeeeee..

31 March 2014

PROSES SERAGAMKAN HANGER

Su memang suka benda yang seragam je warnanya
Rase senang dan sedap mata mendang
Hati pun gembira
Bila dah seragam nak susun makin seronok
Itu lah sue..hehe..

Baru baru ni pergi tesco
Perancangan awal nak beli storage box je
Nak ganti kotak kertas kat rumah tu
Dah penyek penyek
Tak sedap mata tengok

Tapi baru hari pertama jualan murah dah licin kotak kotak yang besar dan murah..ishh ish..
Su tengok ramai cina yang beli
Memang dorang suka beli storage box ..heeee..

Su sempat dapat satu..tu yang last pulak tu
Rm19.90..besarrrr
Lepas tu yang kecikkeciktu rm5.90
Beli 6 biji..nak letak barang keciik dan kuantiti yg tak berapa banyak
Senang cik abang sue nak cari barang dia

Disebabkan buget ada lebih
Su beli hanger..
Ehh ehhh..murahnye..rm1.30 ada 15pcs
Bolehlah..nampak kukuh jugak..
Harga asal rm5 tak silap la..
Kalau yang lagi tebal lagi mahal la kan
Su beli 15pcs x 10 ikat
Haa.kira..dapat berapa???

Semua barang su beli dalam rm70 kat tesco ajeeee..
Nak beli hanger ikea tak mampu ler pulak..banyak nak guna..heheh
Nak letak baju harian je pun..kih kihhh

Hasil rembatan 

Ehh..rasa senang hati..ho hoo hooo

Gembira walaupun beli yang murah murah aje

Baju harian

Hanger yang bercampur adukkkk
Akan dihantar kat rumah mak..sebab bila anak-anak mak abah balik
nak sidai baju hanger tak xcukup..hehehe

Yang ni hanger masa bujang..opkoslah warna pink..
buat hanger baju jubah dan baju untuk keluar


Tudung
semua tudung sarung je..shawl dah bungkus dalam kotak.
Dah tak pakai..sebab rasa tak selesa..heee..
nak melilit pun tak semoah dah ada anak kecik ni