RUANG IKLAN RM30/SEBULAN
SILA PM FACEBOOK SUE
[ FREE DESIGN ]

TUTORIAL : CARA MENULIS DI BLOG

Memandangkan ramai minta su buat tutorial basic ni
su buatla seringkas yang boleh
harap dapat mebantu sesiapa yang baru mula berjinak-jinak dalam dunia blogging

PERTAMA
masukkan email dan password anda

so akan jumpa priview seperti di bawah
untuk menulis entri 
tekan pensel di kotak oren 


KEDUA
so anda akan nampak preview begini
anda boleh menulis entri anda di dalam kotak putih tu
untuk masukkan gambar klik bahagian icon picture

tulis tajuk anda dibahgian atas post
dan boleh publish!


KETIGA
untuk memudahkan pencarian pembaca anda dinasihatkan meletakkan label sebelum publish
perkataan label tak perlu la panjang2
lagi ringkas lagi bagus


so siaplah entri anda!

selamat ber 'blogging!'

BLOG LIST GROUP IBU-IBU GOJES

JOM MELAWAT !



6. Allene - www.mommylin.com
7. Safurara - www.safurara.com
12. Ieza Ashaari - http://www.iezaashaari.com/
15. Nadiah Hanum (Ciknad) - http://nadiah245.blogspot.com/
21. Ayu Aman Shah - http://ayuamanshah.blogspot.com/
25. DYatie - http://dyatie.com
26. Nurul Syamimi: http://cikpuanmimi.blogspot.com/
27. Nana Farhana: http://girlish87.blogspot.com/
28. Zila Mahadi: http://www.zilamahadi.com/



AKTIVITI ANAK DI RUMAH

kebanyakkan semua bawah rm4 je..rm2 rm3..
Cari di MR DIY je

Main pasir pun feveret aqilah.gigi monster pun warna hitam.,hihi
Aqilah mmg dr kecik suka main puzzle.nak mudahkan dia main.umie tulis siap2 nombor belakang dia..hee
murah-murah je


antara hasil kerja aqilah


PETI AIS DAH CUCI

Semalam dah cuci cuci peti ais
Ada kotor kesan tumpah makanan sikit
Peti kecik je..15 minit mcm tu dah siap..hee

Keluarkan semua
Lap basuh divider tu..
Siapp..heee.lap bagi kering

Nak masak apeeee yaaa..hari ni

HEADER BLOG BARU !



YUHUUU...
logo baru
header baru
ok la setakat ni

su kalau buatkan header customer idea mencurah2
kalau bab sendiri punya
punya la blur..hehe

su ni jenis suka simple je
bunga2 pun suka
tu simpan untuk 2016 hihi

minggu lepas berapa kali duk buat header
tak menjadi aje..

kalau kawan2 nak order header boleh la pm su ok
RM30 sahaja free watermark tau!

HANTARKAN TEMPAHAN
KOLEKSI TEMPAHAN HEADER / FB COVER 


SOROK WAYAR

Su rimas betul tengok wayar2 ni tau..huhu
Kalau boleh semua benda nak wireless je..hee
Mouse dh pakai yg wireless
Xde la nampak penuh sangat kan meja ni
Meja pun comei2 je kan

Ambil kotak hadiah yang pernah aqilah dapat daripada lahir dulu
Tebuk sikit
Boleh la letak benda2 gini..hee
Xde la serabut sangat kan

DIY WALL DECOR

Frame rm5.30 satu di Daiso
ALLAH MUHAMMAD DLL design sendiri
Print sendiri
Hee.

Su peminat hijau jugak

KEMAS LACI

Guna kotak kotak kecik
Tak balut cantik2 pun..tak sempat lagi.,hee
Ni kotak henpon lama2
Bolehla kan..hee..

SOHO si kecil

Memandangkan SOHO su dalam master bedroom
Su buat kerja pun di soho
Memang segala mainan anak umie n homeschooling dia pun kat dalam bilik ni juga

So kena sediakan meja kecil untuk si comel su tu
Suka sangat dia su sediakan tempat ni

Dia pun dah faham umie kerja dari rumah
Cuma kadang kadang dia nak ķita beri perhatian
So kena stop buat kerja juga..hehe
Tapi kadang kadang jugak dia suruh kita
"Umie buat kerja lahh".,hee

Tang bersepah memang selalulah..hihi
Ruang tamu dah tak terusik
Sebab aktiviti kami banyak dalam bilik je
Kalau ada tetamu tiba2
Takdelah umie kelam kabut nak kemas
Dalam bilik xpe..orang tak nampak..hihi

TEMPAHAN EDIT BLOG MARCH 2015


PAKEJ EDIT BLOG: RM50 SAHAJA
PAKEJ BUAT BLOG : RM60 SAHAJA ( TIADA AKAUN BLOG )

SEBARANG TEMPAHAN REKABENTUK BOLEH PM SUE.
URUSAN TEMPAHAN HANYA DI PM FACEBOOK Sue Haida



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>
Designed by UMIESUEstudio 2014